Prezentul document prin continutul sau pune la dispozitia tertilor utilizatori Regulamentul privind termenele si conditiile de utilizare a site-ului PAPILIO.RO.
Prin Site se va intelege domeniul WWW.PAPILIO.RO, subdomeniile acestuia si intreg continutul domeniului sau subdomeniilor.

Site-ul PAPILIO.RO (denumit in continuare ”site”, “noi” sau similar) este proprietatea SUPREMA-FOOD SRL, inregistrata in Jud. Brasov, municipiul Brasov, str.Ioan Popasu nr.3, camera 1, et.1, ap.103, cu punctul de lucru deschis in Jud. Brasov, municipiul Brasov, Str. Aurel Vlaicu nr.76, CUI 43545567, J8/54/2021.

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos, asadar va recomandam citirea cu atentie a acestora. SUPREMA-FOOD SRL isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare. Cea mai recenta versiune poate fi gasita accesand aceasta pagina, numita “Termeni si conditii”. Orice accesare a acestui site va fi interpretata ca o acceptare neconditionata a termenilor si conditiilor de mai jos.
Pentru a înțelege condițiile de utilizare a website-ului nostru, modul în care vă puteți înregistra și crea un cont de utilizator (în calitate de consumator sau în numele entității juridice pe care o reprezentați), cât și pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a comanda produse, vă rugăm să parcurgeti toate informatiile.
Crearea unui cont de utilizator si folosirea website-ului necesită acceptarea de către dumneavoastră a acestor Termeni si Conditii și a Politicii de Confidenţialitate (inclusiv acordul pentru folosirea cookie-urilor). Împreună, aceste documente reprezintă contractul dintre dumneavoastră și PAPILIO.RO, conținând drepturile și obligațiile reciproce ale părților.

DREPTUL DE AUTOR ASUPRA INFORMATIILOR PUBLICATE PE SITE
Intreg continutul site-ului PAPILIO – texte, imagini, grafice, simboluri, elemente de grafica web, email-uri, scripturi, programe si alte date – este proprietatea SUPREMA-FOOD SRL si a furnizorilor sai si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala.
Folosirea fara acordul SUPREMA-FOOD SRL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Se permite folosirea site-ului PAPILIO numai in limitele metionate in prezentul document.
SUPREMA-FOOD SRL va garanteaza acces limitat, in interes personal (efectuarea de comenzi online, informare) pe site-ul PAPILIO, dar nu va confera dreptul sa descarcati / modificati / reproduceti partial sau integral site-ul, sa copiati, vindeti/revindeti sau sa exploatati site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei SUPREMA-FOOD SRL, fara acordul nostru prealabil scris.
Dreptul de a crea o legatura web catre PAPILIO este limitat, neexclusiv si revocabil, si este acordat atat timp cat nu aduce neajunsuri de orice fel pentru SUPREMA-FOOD SRL sau oricaruia dintre partenerii nostri, numai dupa obtinerea in scris sau prin email a acordului nostru. Pentru orice sesizare legată de drepturile de autor vă rugăm să ne contactați la adresa: contact@papilio.ro.

PRODUSELE SI POLITICA DE PRETURI DE PE SITE-UL PAPILIO
SUPREMA-FOOD SRL publica pe site informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre aceasta sau de catre oricare alt tert cu care societatea are incheiate contracte de parteneriat intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.
Imaginile publicate pe site sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate in orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc.).
SUPREMA-FOOD SRL nu este producatorul produselor vandute pe PAPILIO.RO. Societatea ia toate masurile pentru a se asigura ca informatiile despre produs sunt corecte, dar producatorii pot modifica informatiile produselor lor, ambalajele si materialele care insotesc produsul real putand contine mai multe informatii si/sau diferite fata de cele prezentate pe site. Utilizatorul are obligatia sa citeasca intotdeauna etichetele, avertismentele si instructiunile furnizate impreuna cu produsul inainte de a-l utiliza sau consuma si sa nu se bazeze numai pe continutul prezentat pe site.
SUPREMA-FOOD SRL si partenerii sai isi rezerva dreptul sa modifice descrierile si ingredientele produselor fara o notificare prealabila.

SUPREMA-FOOD SRL isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii. Produsele comercializate pe PAPILIO.RO sunt noi, iar in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala, conform legislatiei in vigoare.
SUPREMA-FOOD SRL nu comercializeaza produse alimentare a caror termen de valabilitate a expirat sau produse alimentare cu ambalajul desigilat. De asemenea gramajul si dimensiunile pot avea o mica variatie fata de descrierea de pe ambalaj sau de pe site, variatie care se afla in limitele de toleranta acceptata de lege. Exactitatea acestor caracteristici ale produselor cade in sarcina producatorului care a afisat pe ambalaj respectivele informatii.
SUPREMA-FOOD SRL isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs nu se mai regaseste in oferta curenta.
Preturile de pe PAPILIO.RO includ TVA si nu includ costurile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe site. In cazul comenzilor cu plata online cu cardul bancar, pretul va fi cel publicat pe site la momentul achizitiei. In cazul comenzilor telefonice, pretul de achizitie tiparit pe factura va fi cel stabilit telefonic in momentul confirmarii comenzii ca fiind comanda ferma.

PLATA PRODUSELOR
Produsele comandate pe site trebuie achitate integral, in caz contrar nu se va efectua livrarea. Plata produselor comandate de pe site-ul PAPILIO se poate efectua in avans sau in sistem ramburs, la livrarea produselor de catre firma de curierat.

Plata in avans se poate realiza in doua moduri:
– prin card bancar
Plata online se poate efectua cu cardul personal sau al firmei, in conditii de deplina siguranta. Pentru asigurarea securitatii tranzactiilor, PAPILIO foloseste platforma EuPlatesc.ro, prin solutia integrata woocommerce.
La plasarea comenzii pe site, selectati metoda de plata Online cu cardul si la final veti fi redirectionati catre pagina de plata. Pentru finalizarea tranzactiei, trebuie introduse datele necesare autorizarii tranzactiei in platforma EuPlatesc.ro. Nu se percepe niciun comision suplimentar pentru tranzactii. In cazul in care cardul este asociat unui cont in alta moneda decat RON, tranzactiile se efectueaza in lei, la cursul de schimb al bancii emitente pentru cardul respectiv.
Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv prin intermediul platformei de plata EuPlatesc.ro. PAPILIO nu solicita si nu stocheaza niciun fel de detalii referitoare la cardul dvs.

– prin ordin de plata
Puteti efectua plata produselor prin ordin de plata, pe urmatoarele coordonatele bancare:
BANCA TRANSILVANIA
Cod IBAN: RO43BTRLRONCRT0581717001
Dovada platii trebuie trimisa catre SUPREMA-FOOD SRL la adresa de e-mail contact@papilio.ro. Livrarea produselor va fi efectuata numai dupa intrarea banilor in contul SUPREMA-FOOD SRL.

LIVRAREA PRODUSELOR
Produsele prezentate pe PAPILIO.RO se pot livra oriunde in Romania. SUPREMA-FOOD SRL isi rezerva dreptul sa efectueze confirmarea comenzilor inainte de onorarea lor prin contactarea dvs directa.
Pentru comenzi de pana in 200 lei, taxa de livrare este de 20 lei (inclusiv TVA), in limita a 4 kg/colet, pentru localitatile aflate in aria de acoperire a firmei de curierat.
Livrarea produselor va fi gratuita pentru comenzile care depasesc valoarea de 200 RON (inclusiv TVA) in limita a 4 kg/colet, pentru localitatile aflate in aria de acoperire a firmei de curierat.
! Pentru localitatile care nu se afla in aria de acoperire a firmei de curierat, aceasta poate percepe costuri suplimentare.
! In cazul in care greutatea coletului depaseste 4 kg, taxa de livrare va fi specificata in aplicatia web papilio.ro, la finalizarea comenzii.

Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele comandate au ajuns in stare buna si corespund cantitativ si calitativ cu ceea ce s-a comandat. Receptia este facuta in momentul semnarii documentelor fiscale legale ce insotesc coletul. Factura constituie contract de vanzare/cumparare conform legislatiei romanesti in vigoare. Clientul isi exprima acordul explicit la semnarea facturii cu privire la faptul ca a primit produsele care sunt conform cu comanda.

SUPREMA-FOOD SRL isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive de forta majora precum epidemii, incendii, explozii, inundatii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti.
In cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare a produselor, valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de SUPREMA-FOOD SRL este contravaloarea sumei incasate de la client.

RETURUL PRODUSELOR
Clientul PAPILIO.RO poate refuza receptionarea coletului ce contine produsele achizitionate sau poate returna produsele, in urmatoarele situatii:
Coletul este deteriorat
Produsele din colet au fost livrate / facturate in mod eronat
Produsele sau ambalajele sunt deteriorate / sparte
Produsele nu corespund comenzii

In cazul in care produsul comandat nu corespunde prezentarii de pe site-ul PAPILIO.RO sau prezinta defecte, puteti solicita inlocuirea acestuia sau returnarea contravalorii lui in termen de 14 de zile calendaristice din momentul in care l-ati primit.
Conform legislatiei in vigoare, produsele achizitionate la distanta (telefonic/on-line) pot fi returnate conform art. 9 din OUG 34/2014. Conform acestei ordonante, consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului/ de la incheierea contractului.
Produsele trebuie sa nu prezinte urme de uzura sau deteriorare, trebuie sa fie insotite de toate accesoriile, de ambalajul original in stare perfecta si sa fie insotite de toate documentele impreuna cu care au fost livrate.
In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 14 zile calendaristice de la confirmarea returului, iar rambursul se va face doar in contul bancar al clientului, indiferent de modalitatea de plata din comanda plasata.
In cazul inlocuirii produsului, inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.
Contravaloarea serviciilor suplimentare incluzand, dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitata de catre client, nu se ramburseaza.
In toate cazurile, cheltuielile de returnare/re-expediere vor fi suportate de catre client exceptie facand situatiile prezentate mai sus, precum si in cazul lipsei conformitatii, situatie in care PAPILIO.RO va suporta contravaloarea transportului.

CONTINUTUL POSTAT DE UTILIZATORI PE SITE
Utilizatorii care acceseaza site-ul PAPILIO.RO pot lasa recenzii sau comentarii la adresa produselor achizitionate, produselor de pe website și la articolele de pe blog-ul asociat website-ului, inclusiv trimiteri (share) și aprecieri (like) prin intermediul rețelelor de socializare. Acest continut al utilizatorilor poate fi publicat pe site dupa o aprobare prealabila.
SUPREMA-FOOD SRL isi rezerva dreptul de a nu publica pe PAPILIO.RO comentarii cu continut obscen, amenintator, defaimator sau ilegal care incalca drepturile de proprietate intelectuala, tulbura viata privata a altor persoane, contine virusi, sau reprezinta o forma de spam.
SUPREMA-FOOD SRL nu va purta responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de asemenea comentarii sau comunicari electronice, ele fiind oferite sub aceeasi limitare a responsabilitatii ca si restul continutului de pe site, conform articolelor din acest document.
In cazul unor comentarii sau informatii, altele decat cele legate de procesul de cumpare/vanzare al produselor, se considera ca utilizatorul confera societatii SUPREMA-FOOD SRL dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, precum si dreptul de a o distribui prin orice mijloc media oriunde.

Prin acceptarea Termenilor si Conditiilor site-ului PAPILIO.RO, utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il transmite prin orice modalitate pentru a fi publicat pe site sau nu, astfel incat, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii nici unei alte persoane.

SERVICII DE HOSTING, ERORI DE FUNCTIONARE
Site-ul PAPILIO este gazduit de serverele unei terte firme. SUPREMA-FOOD SRL nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari, sau actualizari ale scripturilor programate. SUPREMA-FOOD SRL nu va putea fi facuta raspunzatoare pentru erorile aparute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului PAPILIO. SUPREMA-FOOD SRL nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe site-ul PAPILIO.

NEWSLETTER – ABONARE SI DEZABONARE
Abonare si dezabonarea la newsletterul site-ului PAPILIO este gratuita si implica acceptarea urmatorilor termeni de utilizare. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate si oricand va puteti dezabona urmand instructiunile din subsolul fiecarui email. Mesajele trimise respecta legea Comertului Electronic in ceea ce priveste comunicarea comerciala asa cum este ea stipulata de legislatia romaneasca si internationala.
SUPREMA-FOOD SRL detine toate drepturile asupra continutului newsletterului trimis catre abonati in aceleasi conditii ca si pentru informatiile publicate pe site, in concordanta cu prevederile acestui document.
Abonatii newsletter-ului pot retrimite aceste comunicari comerciale si altor persoane, pe raspunderea lor, si in conditiile in care nu au modificat nici structura, nici continutul mesajelor respective. Persoanele care au primit de la abonatii newsletter-ului PAPILIO mesajele comerciale, se considera ca au fost informate in prealabil de catre abonati despre prevederile prezentului articol. In acest context, SUPREMA-FOOD SRL nu poate fi facut raspunzatoare sub nici o forma de actiunile abonatilor sai.

RECLAMATII
Dacă aveți nelămuriri sau reclamații, vă rugăm să ne contactați pe urmatoarele coordonate:
Telefon mobil: 0721107830
Telefon fix: 0368/418951
E-mail: contact@papilio.ro
Intenționăm să soluționăm intern o eventuală reclamație în termen de 10 zile (cu excepția cazului în care legea ne impune un alt termen), urmând să vă informăm cu privire la decizia luată.

Când considerați că vi s-au încalcat drepturile în calitate de consumator, aveți dreptul să contactați Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor,
Adresa: Bucuresti, Bulevardul Aviatorilor nr. 72, sector 1, cod postal 011865
Telefon: (+4) 0219551

De asemenea, vă puteți adresa catre:
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor
Adresă: Bucureşti, Piaţa Presei Libere nr. 1, Corp D1, Sector 1, Cod Poştal 013701.
Telefon: (+4) 0372184977