Uncategorized

Șerbet de zmeură, de trandafiri, de cafea… Ce sunt de fapt șerbeturile?

Șerbetul este un dulce original pe care mulți nu l-au gustat vreodată. Pe vremuri, la curțile boierești și în casele domnești, șerbetul, preparat după rețete ținute secrete, era considerat o mare delicatesă. Siropuri aromate din petale de trandafiri, fructe de pădure și alte roade dulci autohtone, sau altele mai exotice aduse din Orient, precum fistic, migdale sau cafea, amestecate cu zahăr fin și transformate într-o pastă dulce, cremoasă și parfumată, care se savura în tihnă de musafiri și invitați, alături de un pahar cu apă rece…

A urmat apoi perioada în care micii sau marii cofetari au început să creeze dulciuri apetisante în care șerbeturile erau chiar ”cireașa de pe tort”. Culorile frumoase ale șerbeturilor de fructe și gustul lor intens era perfect pentru glazurarea bomboanelor, prăjiturilor sau fursecurilor, făcând deliciul celor mari și mici!

Chiar dacă timpul a trecut iar șerbeturile au fost înlocuite cu alte tipuri de glazuri, măiestria acestui meșteșug nu s-a pierdut, și mai există producători care continuă să prepare aceste delicatese.

Pe rafturile Papilio, șerbeturile artizanale stau la loc de cinste, gata pregătite pentru degustare sau pentru rețetele de cofetărie și patiserie pe care le preparați pentru cei dragi!

Fie că este vorba despre torturi, brioșe, gogoși sau bombonele, iată doar câteva arome parfumate cu care vă ispitim: zmeură, coacăze negre, afine, fructe de pădure, cătină, nuci coapte, ciocolată, mentă…

Poftiți și alegeți șerbeturile preferate!

 

One thought on “Șerbet de zmeură, de trandafiri, de cafea… Ce sunt de fapt șerbeturile?

  1. Badin spune:

    Foarte bune informatii. Noroc ca am descoperit site-ul tau intamplator (stumbleupon). Am salvat ca preferat pentru mai tarziu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.