Uncategorized

De ce să alegem să consumăm conserve de legume tradiționale, autentice

Indiferent de sezon sau de perioadele de post cu toții poftim din când în când la gustul conservelor de legume tradiționale pregătite precum odinioară: zacuscă de vinete sau cu ciuperci de pădure, salată de ardei kapia cu vinete gătite la foc de lemne, gălbiori murați.. toate sună apetisant și pe toate le-am vrea la noi în cămară!
Însă ce împiedică gospodinele din zilele noastre să prepare conserve tradiționale, urmând rețetele autentice ale mamelor sau bunicilor? În principal este vorba de lipsa timpului. Așa că atunci când vrem să ne delectăm cu un aperitiv tartinabil bun și sănătos, majoritatea dintre noi preferăm să cumpărăm produsul finit.
Desigur, este cel mai ușor să cumperi la rapid o zacuscă care te ispitește prin eticheta sa atractivă, însă adesea se dovedește că gustul acesteia este departe de cel tradițional. Ori rețeta autentică nu este respectată, legumele se toacă direct, fără să fie coapte în prealabil, ori conservele sunt făcute cu ingrediente precum ardei deja congelați, roșii conservate cu tot cu coajă sau semințe. Iar dezamăgirea este cu atât mai mare atunci când și prețul este destul de piperat!

Din aceste motive, noi am ales să pornim în căutarea acelor mici producători locali, care continuă să prepare conservele de legume după rețete tradiționale sau artizanale inedite, care aleg calitatea în detrimentul cantității, fiind atenți… la toate! Cresc în propriile lor gospodării legumele, le culeg doar atunci când dau bine în pârg, le coc la foc de lemne sau pe jar, le curăță cu migală și apoi le măiestresc aromele la ceaun, adăugându-le ceapă, usturoi și condimente naturale doar atât cât le trebuie. Marele secret al conservelor de legume tradiționale? Atunci când se utilizează produse proaspete de calitate, românești, curate, nestropite cu chimicale, nu este nevoie să se adauge coloranți, conservanți sau amelioratori de aromă. Natura oferă tot ceea ce este necesar pentru a aduce gustul incomparabil al roadelor pământului proaspete și în conservele tradiționale!

Iar noi ne bucurăm că putem să vă oferim posibilitatea să savurați adevăratele conserve artizanale de legume, create cu responsabilitate pentru sănătatea noastră și a familiilor noastre. Iată doar câteva dintre ele:
Salata învârtită cu ardei și vinete – aroma legumelor coapte este întregită cu un strop de ulei și oțet, o combinație cu un gust apetisant pentru mic dejunuri sățioase
Zacuscă secuiască cu ciuperci – un deliciu vegetal cu un gust și o aromă intensă, preparată după o rețetă autentică, un aperitiv perfect la orice oră a zilei
Gustare boierească – legume proaspete de țară coapte la foc domol de lemne, condimentate și asezonate cu măiestrie într-un preparat original
Suc de roșii românești cu busuioc – roșii decojite și pasate care își completează perfect aroma cu busuiocul proaspăt tocat, creând un suc dens cu gust delicios.
Vinete împănate cu mult usturoi – vinete proaspete marinate cu oțet, usturoi, ulei, pătrunjel și sare, un aperitiv inedit pentru cele mai pretențioase mese
Dulceață de ardei iuți – o delicatesă cu un gust dulce-picant, inconfundabil, care se poate servi alături de carne la grătar sau brânzeturi fine
Gălbiori murați – ciuperci de pădure cu gust fin și aromă inconfundabilă, marinate cu oțet și condimente, o salată delicioasă alături de friptură sau diverse garnituri

Vă poftim să le așezați în coș și să le descoperiți aromele, rând pe rând!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.